Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

EdeSina Salim11 juli 2018

Op 31 mei waren de studenten van Cluster Techniek en ICT van MBO Rijnijssel uit Arnhem op bezoek bij BIT Internet Technology in Ede. In de ochtend kregen studenten een masterclass IPv6, internet routing en DNS van één van de grootste zakelijke internet service providers en datacenters van Nederland. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het datacenter.

Alle IT organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel en het vinden van personeel dat geïnteresseerd is in IT. BIT investeert enorm in het enthousiasmeren van scholieren en studenten op MBO en HBO niveau in de IT-sector.

 

De gedeputeerde Scheffer van de Provincie Gelderland bracht aan het einde van de ochtend een bezoek aan BIT in Ede. Hij werkt hard aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de Provincie Gelderland en daarbuiten. Tevens is hij voorzitter van de Commissie Kwaliteitsafspraken MBO. “Provinvie Gelderland financiert projecten om bedrijven en onderwijsinstellingen bij elkaar te brengen … het is heel hard werken als onderwijsinstelling om de competenties die je de leerlingen bij brengt up-to-date te houden. Als hier het signaal valt dat Linux heel belangrijk is, moet dat bij de onderwijsinstellingen binnen 1 á 2 jaar in het leerplan zitten anders zit je veel te lang de leerlingen voor het verkeerde werk op te leiden.” 

 

MBO-studenten van Rijnijssel waren enthousiast over BIT als mogelijke stageplek in de toekomst. Het bedrijf sprak ze aan en ze gaven aan dat ze veel kunnen leren binnen zo’n omgeving.


Bezoek van gedeputeerde Scheffer aan BIT