Berichten

Smartcafe opnames ICER ULFT 16 jan. 2018

Smartcafe opnames ICER ULFT 16 jan. 2018

ICER ULFTHarold Vulink17 januari 2018

Op 16 jan. jl. heeft de 3e serie Smartcafe opnames plaatsgevonden. In een ontspannen setting hebben verschillende bedrijven zich gepresenteerd en laten onderwerpen aan de vragen van onze vaste presentatrice en collega Marieke op de Weegh, New Engineers en natuurlijk het publiek.

Transitieatlas beroepsonderwijs Achterhoek

Transitieatlas beroepsonderwijs Achterhoek

AchterhoekHarold Vulink11 januari 2018

De transitie atlas geeft inzicht in de human capital bewegingen in de Achterhoek. Een rapport wat duidelijk aantoont dat we met de huidige manier van denken en handelen niet meer onze toekomstige personeelsbehoefte kunnen invullen.

3D printen in de Achterhoek

3D printen in de Achterhoek

Kaak LichtenvoordeHarold Vulink24 december 2017

Een korte kennismakingsfilm met uitleg over het Achterhoeks 3D consortium. Deelnemende bedrijven zijn oa. Copal, Kaak, GOMA, Eijkelkamp, Holga metaaltechniek, HI-tech group, Bronkhorst hi-tech, CIVON en het Graafschap-college.

Smart Cafés in 2018

Smart Cafés in 2018

GelderlandJan-Willem Vos21 december 2017

Over een paar jaar is het al zover: u bent leidinggevende van een team van medewerkers én cobots. Dit zijn colloborative robots, die kunnen samenwerken met elkaar en met mensen. In de Achterhoek zijn bedrijven inmiddels bezig met de aanschaf van cobots, zoals Corthogreen. Het bedrijf kunt u waarschijnlijk niet, het product wel: de moestuintjes van Albert Heijn. Om die moestuintjes te vervaardigen is nog veel handwerk nodig, dat kunnen de cobots ook.

Lean Innovation Network - Remeha

Lean Innovation Network - Remeha

RemehaJan-Willem Vos21 december 2017

Augmented reality in assembly U wilt een nieuwe keuken in uw huis en gaat bij de keukenspecialist op bezoek om er eentje uit te kiezen. Maar hoe zou dat nu precies passen in uw keuken, welke kastjes zijn nu het handigst? Of zorgt een wat andere inrichting van uw keuken ineens voor heel andere mogelijkheden? Tegenwoordig helpt augmented reality hierbij. U zet een VR-bril op en ziet precies welke keuken het beste past en hoe een andere indeling van de ruimte voor nieuwe mogelijkheden zorgt. Maakt augmented reality (AR) assembleren nu ook efficiënter, foutlozer en eenvoudiger? Uit een afstudeeronderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, dat tijdens de workshop op 23 november over AR van het Lean Innovation Network werd gepresenteerd - blijkt dat bedrijven in veel gevallen nog aan het begin staan van AR. Er worden wat experimenten gedaan, maar van grootschalige toepassing is nog geen sprake. Wat daarbij ook opvalt, is dat de ene monteur aan de lijn de VR-bril graag gebruikt omdat hij dan nauwelijks meer hoeft na te denken, terwijl de andere monteur de bril om diezelfde reden juist verfoeid.

Vacature Innovatiemakelaar regio Arnhem-Nijmegen

Vacature Innovatiemakelaar regio Arnhem-Nijmegen

Arnhem-NijmegenJoost Bouman11 december 2017

RCT Gelderland is op zoek naar een nieuwe Innovatiemakelaar voor de regio Arnhem-Nijmegen

Geslaagde Week van het ID

Geslaagde Week van het ID

Diverse locatiesMarieke op de Weegh4 december 2017

Innovatiehuis de Diamant, waarvan RCT Gelderland als samenwerkingspartner is, organiseerde dit jaar voor de eerste keer de Week van het ID. Met een gevarieerd programma is een goede indruk gegeven van de mooie bedrijven en innovaties die in de regio Noord-Veluwe tot stand komen. De reacties waren erg positief, dus zeker voor herhaling vatbaar!!

De RuwBouw Groep uit Harderwijk wint de Veluwse Innovatieprijs 2017!!

De RuwBouw Groep uit Harderwijk wint de Veluwse Innovatieprijs 2017!!

NunspeetMarieke op de Weegh4 december 2017

De RuwBouw Groep is de winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2017. De jury was lovend over de ontwikkeling van een totaal nieuwe bouwsteen: de Compensatiesteen. Een bouwsteen met CO2 als grondstof. Bij de productie daarvan verdwijnen grote hoeveelheden CO2 voorgoed uit het ecosysteem.

Cobot opleidingen van start

Cobot opleidingen van start

Icer in UlftHarold Vulink1 december 2017

In het Icer in Ulft is gestart met het opleiden van 4e jaars Mechatronica MBO studenten voor de Cobot-pool. De cobot-pool is een initiatief van het Civon, Graafschap College, het RCT en bedrijven waar de cobots in een experiment setting zullen worden ingezet. Begeleiding van de studenten vind plaats door de leraren van het Graafschapcollege; Jens Beekman en Coen Scharenborg.

Makelaarsruil

Makelaarsruil

AchterhoekHarold Vulink23 november 2017

Per 1 januari 2018 zal Martin Stor, 'ACT makelaar van het eerste uur', ons verlaten. Sinds juni 2017 werkte Martin al samen met Harold Vulink in de Achterhoek. Harold zal de Achterhoek blijven bedienen op de manier zoals men vanuit het ACT gewend is; verbindend, schakelend en niet exclusief werkend. Het ACT draagt daarmee bij aan het creëren van kansen innovatie en werkgelegenheid.