Berichten

Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

EdeSina Salim11 juli 2018

Op 31 mei waren de studenten van Cluster Techniek en ICT van MBO Rijnijssel uit Arnhem op bezoek bij BIT Internet Technology in Ede. In de ochtend kregen studenten een masterclass IPv6, internet routing en DNS van één van de grootste zakelijke internet service providers en datacenters van Nederland. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het datacenter.

Agrofood goes digital

Agrofood goes digital

EdeRCT Gelderland2 juli 2018

In een voormalige kazerne, Akoesticum, te Ede verzamelen zich op 15 juni vooral high tech bedrijven uit Gelderland om met elkaar van gedachten te wisselen over de groeikansen voor automatisering en digitalisering in de agrofood industrie. Oostnl en RCT Gelderland hebben het initiatief genomen voor de conferentie.

De Genius wordt genialer

De Genius wordt genialer

Boven-LeeuwenRCT Gelderland2 juli 2018

De Genius wordt geproduceerd door H&B Techniek uit Boven-Leeuwen en is bedoeld voor de fruitteelt. Het voertuig kan tussen de bomen rijden om te oogsten, hagelnetten aan te brengen of te snoeien. De Genius heeft een ‘taster’ aan een veer, die uitsteekt en als de taster een bom raakt, verandert de Genius van richting. Alhoewel de taster van metaal is en er bovendien een veer aan zit, slagen gebruikers er toch in om de taster eraf te rijden, of te verbuigen, waardoor de Genius niet meer automatisch kan sturen. Daarom is men verder gaan denken en loopt er nu een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, waarbij gebruik wordt gemaakt van camera’s.

Van schil naar diervoeding

Van schil naar diervoeding

Apeldoorn/HeerdeRCT Gelderland2 juli 2018

Voordat er van aardappelen friet wordt gemaakt, moeten de schillen eraf worden gestoomd. Daardoor ontstaat een brij, die als voedsel wordt geleverd aan de varkenshouderij. Inmiddels is uit een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, gebleken dat het mogelijk is om van die brij granulaat te maken. Hierdoor kunnen de aardappelstoomschillen ook verwerkt worden in diervoeding.

Innovatie voor Puttense ondernemers

Innovatie voor Puttense ondernemers

PuttenRCT Gelderland2 juli 2018

De gemeente Putten maakt nog maar verrassend weinig gebruik van de beschikbare financiële ondersteuning voor innovatieprojecten. Dit is gebleken uit een onderzoek van RCT Gelderland. Reden voor de innovatiemakelaars om zich op 26 juni samen met Innovatiehuis De Diamant te presenteren aan de ondernemers van Bedrijvenkring Putten.

(On)opvallend: Nijhuis Mitech wil de beste zijn

(On)opvallend: Nijhuis Mitech wil de beste zijn

WinterswijkRCT Gelderland2 juli 2018

In Winterswijk zit bijvoorbeeld Nijhuis Mitech. „Wij maken de beste ontharingskrabbers voor varkens van de wereld”, zegt Carolien Nijhuis stellig. Zij is samen met haar vader eigenaar van het bedrijf. De producten worden wereldwijd geleverd.

Business of Things inspireert ondernemers

Business of Things inspireert ondernemers

ArnhemRCT Gelderland27 juni 2018

Wat kan “internet of things” voor mijn bedrijf betekenen? Die vraag stond centraal tijdens het event “Business of Things” bij Luminis op de Kleefse Waard in Arnhem. Zo ver van ieders bed is dit thema niet meer: na een middag brainstormen in drie groepen pitchten de ondernemers van uiteenlopende bedrijven samen goede ideeën. Deze vruchtbare middag leverde behalve concrete concepten vooral inspiratie op.

Smart Café 4: Laser Technology Janssen

GelderlandRCT Gelderland20 juni 2018

Hoe ga je van start met Smart Industry? In deze aflevering van Smart Café gaat innovatiemakelaar Marieke op de Weegh in gesprek met Toon Janssen van Laser Technology Janssen.

(On)opvallend: Wereldwijd geen F-16 zonder product uit Zevenaar

(On)opvallend: Wereldwijd geen F-16 zonder product uit Zevenaar

ZevenaarRCT Gelderland8 juni 2018

We rijden er langs, zonder dat we er vaak bij stilstaan: bedrijventerreinen. We zien een bedrijfshal, een logo, een kantoor en dat is het. Onopvallend dus, maar niet zelden zijn die bedrijven binnen hun branche juist opvallend. Om die reden kijken we in deze rubriek achter de puien van de bedrijven en laten we de ondernemers aan het woord. Vermoedelijk zult u na lezing van de artikelen het met ons eens zijn: achter die puien gebeuren de mooiste dingen. Deze keer: NEDAERO.

Teamleiders aan Tafel

Teamleiders aan Tafel

DeventerRCT Gelderland8 juni 2018

Bij de beddenfabrikant Koninklijke Auping in Deventer verzamelen zich op 23 mei enkele teamleiders van de wat grotere productiebedrijven uit de Stedendriehoek, waaronder Bosch TT, Remeha, Ardagh, Smurfit Kappa Zedek en VDL Weweler. De reden? De start van een netwerk op teamleiderniveau van lokale productiebedrijven. Doel? Kennisuitwisseling, van elkaar leren en met elkaar nadenken over thema’s die op de werkvloer vaak langskomen.