Berichten

Ding mee naar de Veluwse Innovatie Prijs 2017!

Ding mee naar de Veluwse Innovatie Prijs 2017!

Noord-VeluweMarieke op de Weegh14 september 2017

De Veluwse Innovatieprijs is voor de 'Very Innovative Person' ('VIP') of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT in de Noord-Veluwe. Bent u of kent u de onderneming die deze prijs verdient? Aanmelden kan tot 14 oktober via onderstaande link. DOEN!! U kunt u zich ook als bezoeker aanmelden voor de feestelijke avond. Wij zien u graag op donderdag 30 november!

Werken en Leren in Nijmegen

Werken en Leren in Nijmegen

Technovium NijmegenJoost Bouman11 september 2017

Werken en Leren in Nijmegen: Vind snel en gemakkelijk gemotiveerde medewerkers Gemotiveerd personeel vinden is niet altijd gemakkelijk. WELinNIJMEGEN helpt u daarbij.

Vacature Innovatiemakelaar RCT Gelderland

Vacature Innovatiemakelaar RCT Gelderland

Regio Vallei - VeluweJoost Bouman6 september 2017

RCT Gelderland is op zoek naar een nieuwe Innovatiemakelaar voor de regio Vallei - Veluwe.

Verslag Bionica sessie op 3 juli in Ulft

Verslag Bionica sessie op 3 juli in Ulft

ICER, UlftMartin Stor21 augustus 2017

Kort verslag van een inspirerende middag met als thema Bionica. Vind hier het verslag en link naar meer artikelen over Bionica.

Energieke cleantechregio - E-zine juni 2017

Energieke cleantechregio - E-zine juni 2017

StedendriehoekJan-Willem Vos30 juni 2017

Onder de naam energieke cleantechregio worden bedrijven in de Stedendriehoek gemotiveerd hun vastgoed te verduurzamen. Daar valt geld mee te verdienen. Maar bij “energieke cleantechregio” denk je misschien ook aan andere regionale projecten waar energie in wordt gestoken. Luc Pennings stak als programmadirecteur veel energie in de startfase van Cleantech Regio Development en hij geeft dat nu door aan zijn opvolger. Onder bedrijven die energie steken in hun innovatieve projecten wordt binnenkort weer 2 miljoen euro voor cofinanciering verstrekt door de provincie Gelderland. En waar je natuurlijk ook energie van krijgt is van inspirerende verhalen van andere succesvolle ondernemers. Zoals op de exportborrel bij de Rabobank op 28 juni. Je leest er alles over in de nieuwste e-zine.

“Opleiding New Engineers is accelerator”

“Opleiding New Engineers is accelerator”

StedendriehoekJan-Willem Vos8 juni 2017

De particuliere opleiding New Engineers start in september met een tweede lichting. „Een kans die je niet moet laten lopen”, vindt Bredenoord directeur Jaap Fluit. Twee van zijn engineers volgden het eerste traject en hij nam een schoolverlater aan die de opleiding doet. Hij is zeer te spreken over het rendement dat de opleiding nu al oplevert.

Smart Cafés in Gelderland

Smart Cafés in Gelderland

StedendriehoekJan-Willem Vos8 juni 2017

In november 2016 organiseerde RCT Gelderland het eerste Smart Café in Deventer. Dit jaar en komend jaar volgen er nog vijf smart cafés en inmiddels heeft de provincie Overijssel het idee ook overgenomen. De Smart Cafés vormen met de Masterclasses Business Modeling en Smart Industry een belangrijk onderdeel van de uitvoering van de BOOST-agenda. BOOST is het netwerk van bedrijven en branches die zichzelf beschouwt als de aanjager van de transitie naar Smart Industry in Oost-Nederland.

Reist u met RCT Gelderland mee naar Silicon Valley?

Reist u met RCT Gelderland mee naar Silicon Valley?

Silicon ValleyJoost Bouman2 juni 2017

Graag nodigen wij u uit om met ons mee te gaan naar Silicon Valley voor een studiereis in het teken van Innovatie en Smart Industry. Silicon Valley is wereldwijd hét best werkende ecosysteem voor innovatie. De reis vindt plaats van zondag 12 november tot en met vrijdag 17 november 2017 (terugkomst Nederland op zaterdag 18 november).

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

GelderlandJan-Willem Vos3 mei 2017

Het eerste jaarschrift van RCT Gelderland is uit. In deze publicatie blikken de Regionale Centrale voor Technologie terug op 2016. In dat jaar hebben ze een kleine 900 bedrijven gezien, waarvan het overgrote deel in de maakindustrie en zijn er mede door toedoen van de stichting een kleine 300 bedrijven met elkaar of met andere organisaties gaan samenwerken, met als doel om tot innovaties te komen.

Meetup IoT over machines, internet en sensoren

Meetup IoT over machines, internet en sensoren

ApeldoornMarieke op de Weegh28 april 2017

De mens communiceert met het WorldWideWeb, maar inmiddels is de mens ingehaald door machines en apparaten, die via sensoren met het Web in contact staan. Het biedt ongekende mogelijkheden, daarover spraken ondernemers op 18 april met elkaar. De vraag was en is: wat betekent Internet of Things voor mijn bedrijf?