Berichten

Doekle Terpstra: “Hiërarchie tussen bouw en aannemerij slopen"

Doekle Terpstra: “Hiërarchie tussen bouw en aannemerij slopen"

Broodfabriek, ZutphenRCT Gelderland21 september 2018

ZUTPHEN - Als het aan voorzitter Doekle Terpstra van Uneto-VNI ligt wordt de traditionele hiërarchie tussen architect, aannemer en installateur gesloopt. Dit zei hij tijdens de bijeenkomst Energieneutraal gebouwd op 20 september in Zutphen.

How2finance

How2finance

GelderlandRCT Gelderland17 september 2018

Op zoek naar financiering voor je bedrijf? Het landschap van financiering lijkt op het eerste gezicht een behoorlijk lastig te doorgronden terrein. Voor startende of groeiende ondernemers is het veelal niet makkelijk om het hele plaatje te zien. Welke financieringen zijn er mogelijk? En welke combinaties zijn er te maken? Speciaal voor ondernemers in de regio Oost-Nederland, die op zoek zijn naar financiering organiseert Oost NL samen met netwerkpartners vier inspirerende ontbijt-events. Tijdens deze How2Finance events gaan we in op de verschillende financieringsinstrumenten.

100ste organisatie verbonden met SmartHub Achterhoek

100ste organisatie verbonden met SmartHub Achterhoek

AchterhoekRCT Gelderland16 september 2018

De Achterhoekse werkgevers slaan de handen ineen bij het aantrekken van jong talent naar de Achterhoek. Lentink B.V. uit Varsseveld sloot zich als honderdste organisatie aan bij SmartHub Achterhoek. Eigenaar Daniël Lentink: “Samen spelen we ons veel beter in de kijker dan alleen. Samen hebben we honderden interessante vacatures voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties voor jong talent uit binnen- en buitenland.” Ook RCT Gelderland ondersteunt het SmartHub-gedachtegoed.

Ondersteuning bij groei onderneming

Ondersteuning bij groei onderneming

GelderlandRCT Gelderland14 september 2018

Programma De Groeiversneller ondersteunt de komende periode weer veel bedrijven uit Gelderland bij hun groeiplannen, onlangs werd het 500ste groeiplan ingediend door een ondernemer. Geert Timmermans van RasterMaster was een van hen. Sinds deze zomer zijn ook speciale export vouchers beschikbaar voor het maken van exportplannen. Informeer naar de mogelijkheden www.oostnl.nl/de-groeiversneller

Smart Maintenance, new business

Smart Maintenance, new business

HoevelakenRCT Gelderland5 september 2018

Gericke produceert mengers, drukvaten en doseerders voor tal van bedrijven in uiteenlopende sectoren in de bulkindustrie. Het Zwitserse bedrijf heeft een vestiging in Hoevelaken en dit bedrijf produceert turnkey productielijnen. Gericke Nederland wil zich door de inzet van smart maintenance van producent ontwikkelen tot een bedrijf dat zich ook richt op onderhoud en zo zijn klanten ontzorgt. RCT Gelderland stelt een voucher beschikbaar om de stap naar slim onderhoud te ondersteunen.

(On)opvallend: Balini Productinnovatie

(On)opvallend: Balini Productinnovatie

BeekRCT Gelderland5 september 2018

We rijden er langs, zonder dat we er vaak bij stilstaan: bedrijventerreinen. We zien een bedrijfshal, een logo, een kantoor en dat is het. Onopvallend dus, maar niet zelden zijn die bedrijven binnen hun branche juist opvallend. Om die reden kijken we in deze rubriek achter de puien van de bedrijven en laten we de ondernemers aan het woord. Vermoedelijk zult u na lezing van de artikelen het met ons eens zijn: achter die puien gebeuren de mooiste dingen. Dit keer zijn we op bezoek bij Balini in Beek.

Wie niet groot is, moet smart zijn

Wie niet groot is, moet smart zijn

DuivenRCT Gelderland5 september 2018

Peter de Dreu schafte als eerste bedrijf van deze omvang een cobot aan. Zelfs de wethouder en bedrijvenfunctionaris van de gemeente Zevenaar kwamen er voor langs bij deze pionier. Een cobot hebben betekent echter nog niet dat het ding ook direct inzetbaar is. De Dreu zoekt nu klanten die mee willen in de ontwikkeling en naar mogelijkheden om de cobot daadwerkelijk voor hem te laten werken.

Smart Café: robotisering en flexibilisering

Innovatiecentrum Icer, UlftRCT Gelderland3 september 2018

Hoe kun je de flexibiliteit die robots en machines bieden optimaal gebruiken? Die vraag staat centraal in deze aflevering van het Smart Café. Innovatiemakelaar Marieke op de Weegh praat hierover met Linda van de Maat van Ubbink, Thomas Huntink van Corthogreen en Robbin Mennings van Menntronics. Zij werken met cobots, "collaborative robots", die flexibel en 24 uur per dag inzetbaar zijn. Ook de cobotpool, die bedrijven en studenten de gelegenheid biedt kennis te maken met de cobot, wordt belicht.

Odense Robotics

Odense Robotics

Odense DenemarkenHarold Vulink3 september 2018

Van 27 t/m 30 augustus 2018 is een delegatie van maakbedrijven en cobot- integrators naar Odense Denemarken afgereisd om kennis te maken met de vooruitstrevende aanpak van Odense. Bedrijven zoals Invest in Odense, Universal Robots, MIR en OnHands lieten zien hoe Odense vanuit een crisis een leidende positie aan het innemen zijn bij het toepassen van cobots. Volg de onderstaande link voor een indruk van de reis.

Smart samenwerken

Honig Complex, NijmegenRCT Gelderland27 augustus 2018

Ze leerden elkaar kennen via RCT Gelderland en sindsdien hebben ze een vruchtbare samenwerking: Duflex Mechatronics en Conntech uit Elst ontwikkelen samen een boorrobot en een vlakbandmechanisatiemachine. In deze aflevering van het Smart Café vertellen Ed van Dalen van Conntech en André Arno Dumoré van Duflex Mechatronics hoe zij die eerste stappen samen in smart industry hebben gezet. Bekijk hier de hele aflevering.