Weer een goed bezochte en geslaagde ACT bijeenkomst

Weer een goed bezochte en geslaagde ACT bijeenkomst

Achterhoek21 november 2016

Het ACT is sinds ruim 10 jaar een begrip in de Achterhoek, en is een van de voorlopers van RCT Gelderland. Veel maakbedrijven vroegen: "De jaarlijkse bijeenkomst gaat toch wel door?" Natuurlijk, zeker als er zoveel vraag naar is vanuit de maakbedrijven. Dit jaar namen we het thema Smart Industry.

Achterhoekse maakindustrie omarmt het concept Smart Industry. Alleen, hoe pak je het nu aan? Vele ondernemers zijn ermee aan de slag gegaan. Tijdens deze ACT-bijeenkomst kregen rond 150 bedrijven sprekende voorbeelden van oplossingen van de voorlopers in Smart Industry, en maakten ze ‘hands-on’ kennis met nieuwe technologieën als de hololens en collaborative robots. Aan tafels konden ze rondom een 12-tal onderwerpen hun vragen stellen en de discussie aangaan.

Oost-Nederlandse Koplopers in Smart Industry

Evelien Bras van Thales en Marjolein Boezel van Van Raam trapten af als kopgroeplid van BOOST. Zij gaven aan welke vraagstukken zij tegen zijn gekomen bij de Smart Industry implementatie in hun eigen bedrijf. In BOOST zijn maakbedrijven, kennisinstellingen en intermediairs verenigd. De Oost-Nederlandse voorlopers in Smart Industry vormen de kopgroep in het BOOST programma.

Hands on met nieuwe technologieën

Vervolgens gaf Raymond Wentink van Singa een voorbeeld op welke wijze Augmented Reality voor de maakindustrie een kans is. Het plenaire deel werd afgesloten met de presentatie van Willem Bussink van WB Automation. Hij ging in op de toepassingsmogelijkheden van de collaborative robots.

Aan tafel

Zoals u de ACT-bijeenkomsten gewend bent: twee tafelrondes waarbij de deelnemers zelf keuzes maakten passend bij hun vraag. Met keuze uit:

  • Subsidiemogelijkheden voor Nederlands-Duitse samenwerkingen in Interreg projecten iPro / Rocket / GEP
  • CIVON en Smart Industry: mogelijkheden van smart business center
  • Masterclasses Smart Industry, Smart Hub Academy
  • HAN Associate Degree Smart Industry
  • ICT-Hub Achterhoek, het succesvolle concept ‘Innovatiehub’, nu speciaal voor ICT-studenten Jurgen Rutgers, BeSite
  • Initiatief Kracht van Big Data
  • Saxion Export Center
  • Initiatief Flexibele Montagelijn
  • 3D Metaalprinten

En natuurlijk was er ook genoeg tijd en gelegenheid om te netwerken.

Innovatiemakelaar

Martin Stor

“Ik geloof sterk in de kracht van regionale netwerken bij innovatiestimulering. Ik heb ervaren dat innovatiestimulering alleen maar kan slagen als deze wordt aangestuurd door de klanten: de MKB ondernemers.“