Evenementen

13 maart tot en met 21 maart InnovatieFestival 2018 Achterhoek
13 maart 2018 - 21 maart 2018

13 maart tot en met 21 maart InnovatieFestival 2018 Achterhoek

Doetinchem, Ulft eo. Achterhoek

In maart is het zover; het InnovatieFestival 2018 vindt plaats! Met een divers programma bied het innovatiefestival voor bedrijven, docenten en studenten een breed scala aan activiteiten, gericht op techniek en innovatie in de Achterhoek. De Achterhoek heeft een sterke positie in de maakindustrie, die ook in de toekomst gewaarborgd moet worden. Tijdens het InnovatieFestival 2018 worden bedrijven, onderwijsinstellingen en studenten met interesse voor de Smart Industry bij elkaar gebracht. Dit is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten, te ontdekken waar interesses liggen en welke vervolgstudie daar het best bij aansluit. Het contact met bedrijven kan voor studenten een interessante stage- of afstudeerplek opleveren. Tevens krijgen studenten een beter beeld van het carrièreperspectief in de Achterhoek.

SAVE THE DATE: Smart Café in Apeldoorn op 20 maart!
20 maart 2018 - 21 maart 2018

SAVE THE DATE: Smart Café in Apeldoorn op 20 maart!

RCT event

Area 55, Apeldoorn Cleantech Regio (Stedendriehoek)

20 maart organiseert RCT Gelderland een Smart Café in de Stedendriehoek. Dit vijfde Smart Café staat in het teken van connectivity. Slimme industrie betekent slimme inzet van ICT, waarbij machines onderling met elkaar verbonden zijn en intelligent worden aangestuurd. Tijdens dit café spreken we met ondernemers die machines of apparaten uitrusten met sensoren, met IT-specialisten en bedrijven die gebruikmaken van connected machines. De bedrijven die we op 20 maart interviewen zijn: Benno Oderkerk van Avantes, Herman Hallie van Datapross Nijbroek en Rene van Buren van Neenah Coldenhove. De opnames vinden plaats tussen 16 uur tot 18 uur gevolgd door een napraat- en netwerkborrel. Inloop vanaf 15.30 uur

Smart Maintenance, een kwestie van slimme technologie?
4 april 2018

Smart Maintenance, een kwestie van slimme technologie?

RCT event

AVR - Rivierweg 20 - 6921 PZ Duiven - Neem je identiteitsbewijs mee! Liemers

We lezen dagelijks over nieuwe technologie waarmee de industrie slimmer kan produceren en meer toegevoegde waarde kan leveren. Zo valt er ook geld te verdienen met Smart Maintenance. Maar met technologie alleen ben je er niet als bedrijf. Wie echt slim onderhoud wil plegen en toegevoegde waarde wil leveren doet er goed aan om ook na te denken over slimme dienstverlening en slimme samenwerking. Samen met Ondernemersvereniging Lindus organiseert RCT Gelderland op 4 april vanaf 16.00 uur een interactieve bijeenkomst over Smart Maintenance bij AVR-Afvalverwerking B.V. met 2 interessante plenaire inleidingen en keuze uit rondetafelsessies Smart Technology, Smart Services en Smart Working.

Busreis Hannover Messe 25 april
25 april 2018 - 25 april 2018

Busreis Hannover Messe 25 april

RCT event

Enschede - Hannover Achterhoek Rivierenland Noord-Veluwe Liemers Arnhem Overig Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen

In samenwerking met VMO mogen wij een gelimiteerd aantal bezoekers aan laten haken op de door VMO georganiseerde busreis naar Hannover. Op woensdag 25 april aanstaande willen wij samen met u een bezoek aan de Hannover Messe brengen, met als doel naast het bezoeken van de beurs, de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te versterken.