Evenementen

Techniekdag in Bocholt
22 september 2018

Techniekdag in Bocholt

Berufskolleg Bocholt-West, Schwanenstraße 19, 46399 Bocholt Achterhoek Liemers

Na het succes van vorig jaar komt er op 22 september opnieuw een technniekdag in Bocholt! Kinderen tussen de 8 en 14 jaar uit de grensregio worden uitgenodigd deel te nemen. Zij komen deze spelenderwijs in aanraking met technische beroepen. Het doel van de dag is om ze hiervoor enthousiast te maken Immers, er is grote behoefte aan technische vakmensen. De techniekdag duurt van 10 tot 16 uur. Klik op de link voor meer informatie en aanmelden.

Experttafel: Blockchain en de kansen voor de AgriFood sector
28 september 2018

Experttafel: Blockchain en de kansen voor de AgriFood sector

RCT event

Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede Vallei

Was de Fipronilcrisis te voorkomen? Worden keurmerken over een paar jaar overbodig? Eist de consument straks dat hij mee mag kijken in je stal of slachterij? Kan de blockchain technologie in de toekomst oplossingen bieden voor dit soort uitdagingen? De experts van The Fork en initiatiefnemers van Food Integrity Blockchained! nemen jullie in een interactieve sessie mee in de mogelijkheden en kansen van blockchain voor de AgriFood sector.

Digital Twin: Doorlooptijden en kosten verlagen door processen te simuleren
9 oktober 2018 - 9 oktober 2018

Digital Twin: Doorlooptijden en kosten verlagen door processen te simuleren

Donderdag 9 oktober 2018 | 14.00-17.30 uur | Technova College Ede Vallei

RCT Gelderland organiseert in samenwerking met QING en Knooppunt Techniek een leerzame middag waarbij wij je meenemen in de mogelijkheden die Digital Twin, IoT en simulatie kunnen bieden.

Internationale Matchingbeurs 2018
11 oktober 2018

Internationale Matchingbeurs 2018

Westfälische Hochschule Campus Bocholt, Münsterstr. 265, 46397 Bocholt Achterhoek Liemers

Bind studenten aan uw bedrijf! Op 11 oktober kunnen bedrijven met een eigen stand deelnemen aan de Matchingbeurs op de Westälische Hochschule Campus Bocholt in Bocholt. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen bereikbaar dus wacht niet met aanmelden. Tijdens deze middag kunt u in contact komen met studenten uit de grensregio en hun interesse wekken voor uw bedrijf. Naast studenten van de Westfälische Hochschule Bocholt zijn ook diverse studenten uit Nederland uitgenodigd, waaronder studenten van de Radboud Universiteit, partner van deze beurs.

RCT Jaarevent: Nieuwe tijden
1 november 2018 - 1 november 2018

RCT Jaarevent: Nieuwe tijden

RCT event

Honig complex Nijmegen Rivierenland Arnhem Liemers Noord-Veluwe Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Overig

1 november RCT-event in de Honigfabriek te Nijmegen Van 15:00 tot 20:00 uur Hier moet je bij zijn! Wat ooit begon met de uitvinding van de drukpers is nu dagelijkse kost: innovaties. Industrie 4.0 of Smart Industry is geland, nieuwe ontwikkelingen dienen zich echter aan. Is in de toekomst een bouwbedrijf overbodig omdat we het gebouw zelf in 3D printen? Krijgen we managers die straks cobots en medewerkers aansturen? Nieuwe tijden zijn niet langer in aantocht, maar staan om de hoek te wachten.