Evenementen

Circulair Business Design Track - Workshop
25 mei 2018

Circulair Business Design Track - Workshop

RCT event

Nijmegen Arnhem Nijmegen

De circulaire economie biedt allerlei nieuwe kansen voor ondernemers. Hoe kun jij als ondernemer deze kansen optimaal benutten? Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie organiseert samen met CIRCO en Startup Mix Nijmegen een workshop traject speciaal voor MKB-bedrijven in de maakindustrie uit de regio Nijmegen. De Circulair Business Design Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.

Machine gestuurd onderhoud
4 juni 2018 - 4 juni 2018

Machine gestuurd onderhoud

RCT event

Pakhuis Noorderhaven/Broodfabriek, Lijmerij 23 in Zutphen (achter station) Cleantech Regio (Stedendriehoek)

Lagere onderhoudskosten, machines die nagenoeg 100% draaien, dat willen we allemaal wel. Het aardige is, het kan ook. Machines geven tegenwoordig door sensoren zelf aan wanneer onderhoud aan de orde is. Daardoor komt de monteur ook alleen als het nodig is. Bovendien gebeurt vervanging van onderdelen dan op tijd, waardoor de machine niet nodeloos stilstaat. Smart Maintenance. Op maandag 4 juni organiseert RCT Gelderland samen met de Koninklijke Metaalunie en het Metaalcluster Stedendriehoek een bijeenkomst voor het MKB over de kansen van Smart Maintenance. UVS Industry Solutions uit Culemborg deelt haar kennis over hoe u met behulp van sensoren, software en big data slim onderhoud aan machines kunt uitvoeren. Na afloop van de sessie weet u waar u staat en waar u de volgende dag mee aan de slag kunt. U bent van harte uitgenodigd!

The Business of Things
13 juni 2018

The Business of Things

RCT event

Luminis, in het HB gebouw op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, Westervoortsedijk 73 Arnhem Nijmegen

In samenwerking met Luminis organiseert RCT Gelderland op 13 juni een ronde tafel voor ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen rondom nieuwe business opportunities van het internet of things.

Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food
15 juni 2018

Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food

Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 D42, 6711 JC Ede Vallei

Samen met Oost NL en VNO-NCW Midden organiseert RCT Gelderland het evenement: ‘Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food’. Op vrijdag 15 juni staat deze bijeenkomst in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van kennis en innovatie.

AIM EVENT: Zélf aan de knoppen bij Hobelman-Halle?!
18 juni 2018 - 18 juni 2018

AIM EVENT: Zélf aan de knoppen bij Hobelman-Halle?!

Hobelman-Halle Achterhoek

Op maandag 18 juni is AIM 'het Achterhoeks Innovatie Magazine'; te gast bij Hobelman-Halle, een bescheiden maar bijzonder innovatief familiebedrijf, dat de wereld van de graafmachines op zijn kop zette met hun 'Gradertronic'. Het is niet het enige technische hoogstandje van de firma, zoals je tijdens dit event zélf kunt ervaren.

17 september 2018 - 17 september 2018

Vooraankondiging: AIM EVENT BIJ PILLEN GROUP LICHTENVOORDE

Pillen Group Achterhoek

Op maandag 17 september is AIM te gast bij Pillen, een innovatief Achterhoeks familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de toelevering van CNC (fijnmechanische) verspaning, CNC plaatbewerking en complete productie van verschillende eindproducten.