Sina Salim

Noord-Veluwe Vallei

Sina Salim

“Het MKB vormt het DNA van innovatie in Nederland. Ik wil mijn ervaring uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de overheid inzetten voor ondernemers uit de regio Vallei en Veluwe. In de wirwar van financieringsregelingen en samenwerkingsverbanden neem ik het MKB mee om hun innovatie ambities te realiseren. Ik help ze met vragen en knelpunten bij het testen van nieuwe processen/producten en opschaling, op weg van vinding naar markt.”

Recente berichten

Afval is ook grondstof

Afval is ook grondstof

OldebroekSina Salim26 april 2018

Afval is geen afval, maar ook grondstof. Alleen loopt de wetgever achter bij de ontwikkelingen, waardoor afval altijd afval en hergebruik nauwelijks mogelijk is. Afvalverwerker Van Werven is het samen met Wavin gelukt om daarin verandering te brengen. Het gerecyclede kunststof van Van Werven krijgt nu van Rijkswaterstaat een einde-afvalstatus. Hierdoor kan het als grondstof voor rioleringsbuizen worden gebruikt en is Van Werven het eerste recyclingbedrijf in Europa dat gerecycled kunststof einde-afval mag noemen. Een status die het bedrijf ook in Engeland en België wil aanvragen.

Technova College: hub voor ondernemers en onderwijs

Technova College: hub voor ondernemers en onderwijs

EdeSina Salim26 april 2018

Voor bedrijven lijkt het onderwijs soms onbereikbaar, terwijl opleidingen en bedrijfsleven elkaar juist hard nodig hebben. Zeker in de techniek: de aanwas in technische mbo-opleidingen binnen de Foodvalley is te laag terwijl de behoefte aan technici snel toeneemt. ROC A12 in Ede creëert daarom een nieuw schoolgebouw voor de circa 1600 studenten van alle technische opleidingen samen: bouwkunde, motorvoertuigentechniek, mechatronica, media en ICT. Hier wordt niet alleen les gegeven aan de studenten, het wordt ook een ontmoetingsplek voor bedrijven en onderwijs. In de speciale ‘innovatieve ruimte’ kunnen de nieuwste technieken worden gedemonstreerd.

Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

Aansluiting MBO onderwijs en arbeidsmarkt, praktijkvoorbeeld van Rijnijssel en BIT

EdeSina Salim11 juli 2018

Op 31 mei waren de studenten van Cluster Techniek en ICT van MBO Rijnijssel uit Arnhem op bezoek bij BIT Internet Technology in Ede. In de ochtend kregen studenten een masterclass IPv6, internet routing en DNS van één van de grootste zakelijke internet service providers en datacenters van Nederland. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het datacenter.