RCT Gelderland

RCT Gelderland

Bij RCT Gelderland ondersteun ik de makelaars op het gebied van communicatie.

Recente berichten

Smart Cafés

Smart Cafés

GelderlandRCT Gelderland25 april 2018

In de afgelopen anderhalf jaar heeft RCT Gelderland in de hele provincie een zestal Smart Cafés georganiseerd. Dit zijn ontmoetingen die tot doel hebben om ondernemers te inspireren en aan het denken te zetten over wat smart industry voor hun business model kan betekenen. Het is een café dus de opzet is aan de ene kant wat luchtig, echter aan de andere kant komen in elk café wel drie ondernemers aan het woord, die volop bezig zijn met smart industry en dat leidt vaak tot interessante gesprekken en discussies.

Jaarschrift 2017: Robot, cobot… collega’s met een chip

Jaarschrift 2017: Robot, cobot… collega’s met een chip

GelderlandRCT Gelderland2 mei 2018

Bijna vierhonderd Gelderse bedrijven vonden in 2017 een geschikte samenwerkingspartner om vernieuwende ideeën te ontwikkelen. Het ondersteunen van de maakindustrie bij de omslag naar slimmer produceren is een van de kernopdrachten van RCT Gelderland. In het zojuist verschenen jaarschrift over 2017, dat de titel ‘Robot, cobot… collega’s met een chip’ draagt, staat RCT Gelderland hier uitgebreid bij stil.

Smart Café 1: Van Raam

GelderlandRCT Gelderland7 mei 2018

In deze aflevering van Smart Café hebben we het over de menselijke kant van Smart Industry. Innovatiemakelaar Marieke op de Weegh praat met Marjolein Boezel van Van Raam uit Varsseveld over smart industry en sociale innovatie: hoe neem ik mijn mensen in het proces en alle ontwikkelingen die we tegenkomen? Deze aflevering van Smart Café is opgenomen in Fooddock te Deventer.

Smart Café 3: Auping

GelderlandRCT Gelderland29 mei 2018

Auping in Deventer heeft een smart en klant gestuurd productieproces. Innovatiemakelaar Marieke op de Weegh gaat hierover in dit Smart Café in Deventer in gesprek met Martijn van Haaf van Auping. Bekijk de aflevering.

Smart Café 4: Laser Technology Janssen

GelderlandRCT Gelderland20 juni 2018

Hoe ga je van start met Smart Industry? In deze aflevering van Smart Café gaat innovatiemakelaar Marieke op de Weegh in gesprek met Toon Janssen van Laser Technology Janssen.

Smart Café 2: Dorset en Civon

GelderlandRCT Gelderland10 mei 2018

Smart industry betekent dat je je bedrijfpsprocessen innoveert. In deze aflevering van Smart Café hebben we het de rol van techniek hierbij. Witek ten Hove, docent aan de HAN, is op bezoek bij Henno Haaring van Dorset. Witek onderzoekt hoe Dorset Smart Industry invoert. Verder presenteert Marjonne van den Hout de Smart Academie. Deze aflevering van Smart Café is opgenomen in Fooddock te Deventer.

RCT Gelderland bij RTL7

RCT Gelderland bij RTL7

NederlandRCT Gelderland26 mei 2018

Het programma Ondernemend Nederland van RTL7 besteedde aandacht aan Smart Industry. RCT Gelderland werkte met veel plezier aan dit programma mee. Want, zoals innovatiemakelaar Jan-Willem Vos ook in de uitzending zegt: "Als je wil innoveren dan kun je dat niet meer alleen doen. Daar heb je altijd anderen bij nodig." Wij kunnen je daarbij helpen! Kijken dus!

Smart Industry in Ondernemend Nederland

GelderlandRCT Gelderland4 juni 2018

Het programma Ondernemend Nederland van RTL7 besteedde aandacht aan Smart Industry. RCT Gelderland werkte met veel plezier aan dit programma mee. Want, zoals innovatiemakelaar Jan-Willem Vos ook in de uitzending zegt: "Als je wil innoveren dan kun je dat niet meer alleen doen. Daar heb je altijd anderen bij nodig." Wij kunnen je daarbij helpen! Kijken dus!

Business of Things inspireert ondernemers

Business of Things inspireert ondernemers

ArnhemRCT Gelderland27 juni 2018

Wat kan “internet of things” voor mijn bedrijf betekenen? Die vraag stond centraal tijdens het event “Business of Things” bij Luminis op de Kleefse Waard in Arnhem. Zo ver van ieders bed is dit thema niet meer: na een middag brainstormen in drie groepen pitchten de ondernemers van uiteenlopende bedrijven samen goede ideeën. Deze vruchtbare middag leverde behalve concrete concepten vooral inspiratie op.

Van schil naar diervoeding

Van schil naar diervoeding

Apeldoorn/HeerdeRCT Gelderland2 juli 2018

Voordat er van aardappelen friet wordt gemaakt, moeten de schillen eraf worden gestoomd. Daardoor ontstaat een brij, die als voedsel wordt geleverd aan de varkenshouderij. Inmiddels is uit een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, gebleken dat het mogelijk is om van die brij granulaat te maken. Hierdoor kunnen de aardappelstoomschillen ook verwerkt worden in diervoeding.

Smart Café Apeldoorn: “We bellen de schokbreker”

Smart Café Apeldoorn: “We bellen de schokbreker”

StedendriehoekRCT Gelderland23 maart 2018

Datapross uit Nijbroek en Tractive Suspension uit Cuijk hebben samen een schokbreker ontwikkeld, die in milliseconden reageert op oneffenheden in het wegdek, of een te scherp aangesneden bocht door de bestuurder. De schokbreker wordt gebruikt in racemotoren, maar vindt zijn weg steeds meer naar andere voertuigen. Met de schokbreker kan van afstand contact worden gezocht, waardoor data uit de schokbreker kunnen worden verzameld, of de schokbreker anders ingesteld kan worden. Via het mobieltje kan contact worden gemaakt, de schokbreker kan dus gebeld worden. Het is een van de voorbeelden die ter sprake kwamen tijdens het vijfde smart café in Apeldoorn, waar het thema connectivity was.

(On)opvallend: Wereldwijd geen F-16 zonder product uit Zevenaar

(On)opvallend: Wereldwijd geen F-16 zonder product uit Zevenaar

ZevenaarRCT Gelderland8 juni 2018

We rijden er langs, zonder dat we er vaak bij stilstaan: bedrijventerreinen. We zien een bedrijfshal, een logo, een kantoor en dat is het. Onopvallend dus, maar niet zelden zijn die bedrijven binnen hun branche juist opvallend. Om die reden kijken we in deze rubriek achter de puien van de bedrijven en laten we de ondernemers aan het woord. Vermoedelijk zult u na lezing van de artikelen het met ons eens zijn: achter die puien gebeuren de mooiste dingen. Deze keer: NEDAERO.

De Genius wordt genialer

De Genius wordt genialer

Boven-LeeuwenRCT Gelderland2 juli 2018

De Genius wordt geproduceerd door H&B Techniek uit Boven-Leeuwen en is bedoeld voor de fruitteelt. Het voertuig kan tussen de bomen rijden om te oogsten, hagelnetten aan te brengen of te snoeien. De Genius heeft een ‘taster’ aan een veer, die uitsteekt en als de taster een bom raakt, verandert de Genius van richting. Alhoewel de taster van metaal is en er bovendien een veer aan zit, slagen gebruikers er toch in om de taster eraf te rijden, of te verbuigen, waardoor de Genius niet meer automatisch kan sturen. Daarom is men verder gaan denken en loopt er nu een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, waarbij gebruik wordt gemaakt van camera’s.

Van Ridder tot Robot

Van Ridder tot Robot

PoederoijenRCT Gelderland8 juni 2018

Een test: hoe lang duurt het voordat een medewerker van een organisatie telefonisch zijn wachtwoord verstrekt? Doorgaans zijn ongeveer drie telefoongesprekken voldoende. De test is uitgevoerd door Hoffmann. U kent ze wel van de reclame: ‘Vertrouwen is goed, Hoffman is beter.’ Inge Wetzer van Hoffman laat in haar presentatie zien hoe het is gesteld met de cybersecurity en vooral met het gedrag van mensen. Het is een van de presentaties die worden gehouden tijdens de bijeenkomst ‘Van Ridder tot Robot’ die op 24 mei plaatsvond in Slot Loevestein en werd georganiseerd door RCT Gelderland in samenwerking met VNO-NCW.

Smart Business Center laat studenten en bedrijven samenwerken aan smart industry

Smart Business Center laat studenten en bedrijven samenwerken aan smart industry

UlftRCT Gelderland8 juni 2018

Technische studenten van het Graafschap College, de Anton Tijdink Techniekopleidingen, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Saxion gaan samenwerken met bedrijven uit de maakindustrie. Hiervoor opende Bea Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland, eind mei het Smart Business Center (SBC). Dit heeft een plek gevonden in innovatiecentrum ICER op het DRU Industriepark te Ulft. Het is onderdeel van de nieuwe opleiding Smart Industry aan het Graafschap College.

Teamleiders aan Tafel

Teamleiders aan Tafel

DeventerRCT Gelderland8 juni 2018

Bij de beddenfabrikant Koninklijke Auping in Deventer verzamelen zich op 23 mei enkele teamleiders van de wat grotere productiebedrijven uit de Stedendriehoek, waaronder Bosch TT, Remeha, Ardagh, Smurfit Kappa Zedek en VDL Weweler. De reden? De start van een netwerk op teamleiderniveau van lokale productiebedrijven. Doel? Kennisuitwisseling, van elkaar leren en met elkaar nadenken over thema’s die op de werkvloer vaak langskomen.

Inspirerende video’s van het Smart Café nu online

Inspirerende video’s van het Smart Café nu online

GelderlandRCT Gelderland8 juni 2018

Bij ‘smart industry’ gaat het om het besef dat je bedrijf moet veranderen om de aansluiting op de markt niet te verliezen. RCT Gelderland heeft daarom gedurende de afgelopen anderhalf jaar in de hele provincie een zestal Smart Cafés georganiseerd. Dit zijn ontmoetingen die tot doel hebben ondernemers te inspireren en aan het denken te zetten over wat smart industry voor hun businessmodel kan betekenen.

(On)opvallend: Nijhuis Mitech wil de beste zijn

(On)opvallend: Nijhuis Mitech wil de beste zijn

WinterswijkRCT Gelderland2 juli 2018

In Winterswijk zit bijvoorbeeld Nijhuis Mitech. „Wij maken de beste ontharingskrabbers voor varkens van de wereld”, zegt Carolien Nijhuis stellig. Zij is samen met haar vader eigenaar van het bedrijf. De producten worden wereldwijd geleverd.

Geboeid door slim onderhoud

Geboeid door slim onderhoud

ZutphenRCT Gelderland5 augustus 2018

De bijna veertig ondernemers die bijeenkomen om met elkaar in een workshop over Smart Maintenance van gedachten te wisselen, zijn duidelijk geboeid. Zelfs in de pauze gaan de deelnemers gewoon door en luisteren ze naar UVS Industrial Solutions, die hun proefopstelling werkend laten zien. Deze workshop, op 2 juli in de Broodfabriek in Zutphen, is georganiseerd door RCT Gelderland in samenwerking met Metaalcluster Stedendriehoek en de Koninklijke Metaalunie.

Innovatie voor Puttense ondernemers

Innovatie voor Puttense ondernemers

PuttenRCT Gelderland2 juli 2018

De gemeente Putten maakt nog maar verrassend weinig gebruik van de beschikbare financiële ondersteuning voor innovatieprojecten. Dit is gebleken uit een onderzoek van RCT Gelderland. Reden voor de innovatiemakelaars om zich op 26 juni samen met Innovatiehuis De Diamant te presenteren aan de ondernemers van Bedrijvenkring Putten.

Hoe ga je van start met Smart Industry?

Honig Complex, NijmegenRCT Gelderland20 augustus 2018

Hoe ga je aan de slag met smart industry? De “smart master” Ben Dankbaar, emeritus hoogleraar bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, ging op bezoek bij Simon de Luij, directeur van installatiebedrijf Modderkolk. In deze aflevering van het Smart Café een reportage van dit bezoek. Daarna gaat innovatiemakelaar Marieke op de Weegh met beide heren in gesprek over de structuur bij Modderkolk en de omslag naar smart industry. Modderkolk heeft afscheid genomen van de traditionele functiegestuurde afdelingen en werkt nu met cellen van specialisten uit verschillende disciplines. Zowel De Luij als Dankbaar hebben nuttige tips voor bedrijven die ook 'smart' willen worden.

Agrofood goes digital

Agrofood goes digital

EdeRCT Gelderland2 juli 2018

In een voormalige kazerne, Akoesticum, te Ede verzamelen zich op 15 juni vooral high tech bedrijven uit Gelderland om met elkaar van gedachten te wisselen over de groeikansen voor automatisering en digitalisering in de agrofood industrie. Oostnl en RCT Gelderland hebben het initiatief genomen voor de conferentie.