Marieke op de Weegh

Cleantech Regio (Stedendriehoek) Noord-Veluwe

Marieke op de Weegh

“Ik wil voor zoveel mogelijk bedrijven die willen vernieuwen of innoveren iets kunnen betekenen, zodat er nieuwe producten of diensten op de markt komen, bedrijven zich nieuwe werkwijzen eigen maken, ze een sparringspartner vinden en er mooie nieuwe samenwerkingen ontstaan.”

Recente berichten

ITdustrietafel 8 november: informatie is het nieuwe goud

ITdustrietafel 8 november: informatie is het nieuwe goud

Luminus Apeldoorn, John F. Kennedylaan 32, ApeldoornMarieke op de Weegh7 november 2016

Informatie is het nieuwe goud. Big Data zijn mooi, maar wat hebben we eraan als we daar niet de juiste informatie uithalen? En om informatie draait het in de toekomst steeds meer. Tijdens de eerste ITdustrie tafel gaan maakindustrie en IT in de Stedendriehoek in gesprek over het thema ‘Informatie is het nieuwe goud’. RCT Gelderland organiseert deze ITdustrie tafel bij en in samenwerking met Luminis Apeldoorn op dinsdag 8 november van 16.00-18.00 uur. De ITdustrie tafels hebben tot doel om IT en maakbedrijven in de Stedendriehoek met elkaar in contact te brengen. Het gaat om kleinschalige ‘oploopjes’, waaraan steeds een IT-speler en zo’n tien maakbedrijven deelnemen met telkens een wisselend thema.

De 3 genomineerden voor de Veluwse Innovatieprijs zijn bekend!

De 3 genomineerden voor de Veluwse Innovatieprijs zijn bekend!

Noord-VeluweMarieke op de Weegh8 november 2016

Genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs: ‪Aart Franken Aartec Engineering uit Nunspeet, ‪René Mol van Mol Fresh Food BV uit Putten en ‪Cor de Nood en ‪John De Witte van Dialoc ID Products B.V. uit Harderwijk. Van harte gefeliciteerd!‬ ‬ Wilt u bij de uitreiking van de Veluwse innovatie prijs aanwezig zijn op 1 december in ‪Veluvine Nunspeet? Aanmelden kan via http://bit.ly/2eGNQZ1 met spreker ‪Jacco Vonhof voorzitter van VNO-NCW Midden en directeur van Novon Schoonmaak in Zwolle. ‬

Elke Nederlander tweemaal ‘in’ Topicus

Elke Nederlander tweemaal ‘in’ Topicus

DeventerMarieke op de Weegh26 april 2018

We staan er niet bij stil, maar gemiddeld maken de Nederlanders tweemaal gebruik van een softwarepakket dat is ontworpen door Topicus. Het techbedrijf uit Deventer is actief in verschillende markten: zorg, onderwijs, lokale overheden en financiële sector. Het maakt voor die markten softwareoplossingen die tal van klanten en organisaties in die sectoren gebruiken en zo komt het bedrijf op meer dan 38 miljoen gebruikers in Nederland en maakt elke Nederlander dus ongeveer tweemaal gebruik van een Topicus-oplossing. Het doel van Topicus is dat zij hun klanten en eindgebruikers (zoals burgers, patiënten en ouders) meer in hun kracht zetten, doordat ze gebruikmaken van hun toepassingen.

Mol Fresh Food winnaar Veluwse Innovatieprijs 2016

Mol Fresh Food winnaar Veluwse Innovatieprijs 2016

NunspeetMarieke op de Weegh2 december 2016

Mol Fresh Food in Putten heeft donderdagavond tijdens een inspirerende avond in de Veluvine in Nunspeet de Veluwse Innovatieprijs 2016 in ontvangst genomen.

Werkbezoek Michiel Scheffers aan innovatieve bedrijven op de Veluwe

Werkbezoek Michiel Scheffers aan innovatieve bedrijven op de Veluwe

Nunspeet en ErmeloMarieke op de Weegh27 januari 2017

De Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer bracht donderdag 22 december een werkbezoek aan Nunspeet en Ermelo. Na ontvangst op het gemeentehuis van Nunspeet, werden twee innovatieve bedrijven in Nunspeet bezocht: Shimano (wereldwijd leverancier en producent van geavanceerde fietsonderdelen, roeiapparatuur en hengelsportproducten) en Hellebrekers Technieken (specialist in proces-, meet en regel-, waterbehandeling- en gebouwinstallaties). In de middag werd een bezoek werd gebracht aan het Ermelose bedrijf Proti-Farm, een wereldspeler op het gebied van grootschalige kweek en productie van insecten. Na ontvangst met een werkelijke heerlijke bitterbal van buffalowormen, werd een rondleiding gegeven van de insectenkwekerij.

Meetup IoT over machines, internet en sensoren

Meetup IoT over machines, internet en sensoren

ApeldoornMarieke op de Weegh28 april 2017

De mens communiceert met het WorldWideWeb, maar inmiddels is de mens ingehaald door machines en apparaten, die via sensoren met het Web in contact staan. Het biedt ongekende mogelijkheden, daarover spraken ondernemers op 18 april met elkaar. De vraag was en is: wat betekent Internet of Things voor mijn bedrijf?

Genomineerden voor de Veluwse Innovatieprijs 2017 bekend!

Genomineerden voor de Veluwse Innovatieprijs 2017 bekend!

Noord-VeluweMarieke op de Weegh7 november 2017

De Ruwbouw Groep (Harderwijk), Jan Kuipers (Nunspeet) en Retwist ('t Harde) zijn de genomineerden. Van harte gefeliciteerd!! Op 30 november wordt tijdens de feestelijke uitreiking in de Veluvine in Nunspeet bekend gemaakt wie deze eervolle onderscheiding wint. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn! Meld u aan via www.dediamantvanmiddennederland.nl

Ding mee naar de Veluwse Innovatie Prijs 2017!

Ding mee naar de Veluwse Innovatie Prijs 2017!

Noord-VeluweMarieke op de Weegh14 september 2017

De Veluwse Innovatieprijs is voor de 'Very Innovative Person' ('VIP') of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT in de Noord-Veluwe. Bent u of kent u de onderneming die deze prijs verdient? Aanmelden kan tot 14 oktober via onderstaande link. DOEN!! U kunt u zich ook als bezoeker aanmelden voor de feestelijke avond. Wij zien u graag op donderdag 30 november!

De RuwBouw Groep uit Harderwijk wint de Veluwse Innovatieprijs 2017!!

De RuwBouw Groep uit Harderwijk wint de Veluwse Innovatieprijs 2017!!

NunspeetMarieke op de Weegh4 december 2017

De RuwBouw Groep is de winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2017. De jury was lovend over de ontwikkeling van een totaal nieuwe bouwsteen: de Compensatiesteen. Een bouwsteen met CO2 als grondstof. Bij de productie daarvan verdwijnen grote hoeveelheden CO2 voorgoed uit het ecosysteem.

Geslaagde Week van het ID

Geslaagde Week van het ID

Diverse locatiesMarieke op de Weegh4 december 2017

Innovatiehuis de Diamant, waarvan RCT Gelderland als samenwerkingspartner is, organiseerde dit jaar voor de eerste keer de Week van het ID. Met een gevarieerd programma is een goede indruk gegeven van de mooie bedrijven en innovaties die in de regio Noord-Veluwe tot stand komen. De reacties waren erg positief, dus zeker voor herhaling vatbaar!!