Noord-Veluwe

De regio Noord-Veluwe omvat de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Tot en met 2015 werd de regio vertegenwoordigd door het Veluws Centrum voor Technologie (VCT). Sinds 2016 makelt en schakelt Marieke op de Weegh onder de vlag van RCT Gelderland.

Recente berichten

Afval is ook grondstof

Afval is ook grondstof

OldebroekSina Salim26 april 2018

Afval is geen afval, maar ook grondstof. Alleen loopt de wetgever achter bij de ontwikkelingen, waardoor afval altijd afval en hergebruik nauwelijks mogelijk is. Afvalverwerker Van Werven is het samen met Wavin gelukt om daarin verandering te brengen. Het gerecyclede kunststof van Van Werven krijgt nu van Rijkswaterstaat een einde-afvalstatus. Hierdoor kan het als grondstof voor rioleringsbuizen worden gebruikt en is Van Werven het eerste recyclingbedrijf in Europa dat gerecycled kunststof einde-afval mag noemen. Een status die het bedrijf ook in Engeland en België wil aanvragen.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.


Innovatiemakelaar

Marieke op de Weegh

Regio's Noord-Veluwe, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“Ik wil voor zoveel mogelijk bedrijven die willen vernieuwen of innoveren iets kunnen betekenen, zodat er nieuwe producten of diensten op de markt komen, bedrijven zich nieuwe werkwijzen eigen maken, ze een sparringspartner vinden en er mooie nieuwe samenwerkingen ontstaan.”