Liemers

Tot de Liemers behoren de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar, Didam, Montferland en Doesburg. Naast innovatieve wereldspelers vind je er een diversiteit aan kleinere maakbedrijven. Voor hoger onderwijs ligt de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen om de hoek maar ook het MBO speelt een belangrijke rol op weg naar Smart Industry. Voor samenwerking met andere maakbedrijven ligt aansluiting bij de Achterhoekse maakindustrie voor de hand. Door de strategische ligging aan de A12 is de logistieke sector goed vertegenwoordigd. José van Gerven woont in Duiven en is in het najaar van 2017 gestart als innovatiemakelaar: ze helpt bedrijven elkaar te vinden en legt voor innovatievraagstukken contact met de juiste kennispartners. Interesse in een kennismaking? Bel 06 55 82 44 18.

Recente berichten

Wie niet groot is, moet smart zijn

Wie niet groot is, moet smart zijn

DuivenRCT Gelderland5 september 2018

Peter de Dreu schafte als eerste bedrijf van deze omvang een cobot aan. Zelfs de wethouder en bedrijvenfunctionaris van de gemeente Zevenaar kwamen er voor langs bij deze pionier. Een cobot hebben betekent echter nog niet dat het ding ook direct inzetbaar is. De Dreu zoekt nu klanten die mee willen in de ontwikkeling en naar mogelijkheden om de cobot daadwerkelijk voor hem te laten werken.


Succescases

Cybersecurity

Cybersecurity

Achterhoek; verschillende bedrijven als gastlocatie.13 juni 2018

Cyberaanvallen en incidenten komen steeds meer voor bij organisaties. Denk aan afpersing door systemen tijdelijk onbruikbaar te maken, ook wel ransomware genoemd. Ook zien we in de regio Gelderland steeds vaker dat iemand zich voordoet als de leverancier, vervolgens zogenaamd het rekeningnummer van de leverancier laat veranderen en van de onwetende klant netjes uitbetaald krijgt.


Evenementen

Techniekdag in Bocholt
22 september 2018

Techniekdag in Bocholt

Berufskolleg Bocholt-West, Schwanenstraße 19, 46399 Bocholt Achterhoek Liemers

Na het succes van vorig jaar komt er op 22 september opnieuw een technniekdag in Bocholt! Kinderen tussen de 8 en 14 jaar uit de grensregio worden uitgenodigd deel te nemen. Zij komen deze spelenderwijs in aanraking met technische beroepen. Het doel van de dag is om ze hiervoor enthousiast te maken Immers, er is grote behoefte aan technische vakmensen. De techniekdag duurt van 10 tot 16 uur. Klik op de link voor meer informatie en aanmelden.

Internationale Matchingbeurs 2018
11 oktober 2018

Internationale Matchingbeurs 2018

Westfälische Hochschule Campus Bocholt, Münsterstr. 265, 46397 Bocholt Achterhoek Liemers

Bind studenten aan uw bedrijf! Op 11 oktober kunnen bedrijven met een eigen stand deelnemen aan de Matchingbeurs op de Westälische Hochschule Campus Bocholt in Bocholt. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen bereikbaar dus wacht niet met aanmelden. Tijdens deze middag kunt u in contact komen met studenten uit de grensregio en hun interesse wekken voor uw bedrijf. Naast studenten van de Westfälische Hochschule Bocholt zijn ook diverse studenten uit Nederland uitgenodigd, waaronder studenten van de Radboud Universiteit, partner van deze beurs.


Innovatiemakelaar

John Schraven

Regio Liemers

"Inspiratie door innovatie."