Liemers

Tot de Liemers behoren de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar, Didam, Montferland en Doesburg. Naast innovatieve wereldspelers vind je er een diversiteit aan kleinere maakbedrijven. Voor hoger onderwijs ligt de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen om de hoek maar ook het MBO speelt een belangrijke rol op weg naar Smart Industry. Voor samenwerking met andere maakbedrijven ligt aansluiting bij de Achterhoekse maakindustrie voor de hand. Door de strategische ligging aan de A12 is de logistieke sector goed vertegenwoordigd. José van Gerven woont in Duiven en is in het najaar van 2017 gestart als innovatiemakelaar: ze helpt bedrijven elkaar te vinden en legt voor innovatievraagstukken contact met de juiste kennispartners. Interesse in een kennismaking? Bel 06 55 82 44 18.

Recente berichten

Smart maintenance, een kwestie van slimme technologie?

Smart maintenance, een kwestie van slimme technologie?

DuivenJosé van Gerven26 april 2018

Welke technologieën komen er op ons af? Hoe kunnen we big data gebruiken om slimmer onderhoud te plegen en hoe krijg je mensen mee in de wereld die Smart Industry heet? Deze en andere vragen stonden 4 april centraal bij de bijeenkomst Smart Maintenance: een kwestie van slimme technologie?


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.


Innovatiemakelaar

José van Gerven

Regio Liemers

‘Om vooruit te komen als ondernemer en als bedrijf geloof ik in het belang van vooruitkijken, rondkijken, terugkijken, anders kijken en afkijken. Als innovatiemakelaar kijk ik graag mee om verbindingen te leggen voor een slimmere maakindustrie’