Achterhoek

De RCT Gelderland 'regio Achterhoek' is beter bekend als het ACT. Ontstaan 'voor en door ondernemers' uit de Maakindustrie/ ICT was het Achterhoeks Centrum voor Technologie 1 van de eerste regio's met een eigen makelaar (Martin Stor) en eigen bestuur (Foppe Atema, Wiebren Jouwsma en Henk Stoltenberg). Foppe Atema heeft per 20 nov. 2017 de voorzittershamer overgedragen aan Theo Lammers. Martin Stor heeft zijn makelaarschap overgedragen aan Harold Vulink. Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Neem gerust contact op. Met een Achterhoekse groet, Harold Vulink 06-3098 4986

Recente berichten

Grensoverschrijdende industrie

Grensoverschrijdende industrie

AaltenHarold Vulink26 april 2018

Nederlanders noemen het Smart Industry, Duitsers bedoelen met hetzelfde Industrie 4.0. Hoe we het ook noemen; innovatie komt aan beide zijden van de grens voor. Tijdens een ‘grensoverschrijdende bijeenkomst’ aan de grens, bij Dorset Greenmachines in Aalten zijn de hub-initiatieven aan beide zijden van de grens belicht. Zowel in de Achterhoek als het Duitse Munsterland zijn er verschillende ‘hub’-initiatieven (verzamelplaatsen) die zich richten op innovatie en transparanter maken van de aanwezige technische bedrijven.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.

AIM EVENT: Zélf aan de knoppen bij Hobelman-Halle?!
18 juni 2018 - 18 juni 2018

AIM EVENT: Zélf aan de knoppen bij Hobelman-Halle?!

Hobelman-Halle Achterhoek

Op maandag 18 juni is AIM 'het Achterhoeks Innovatie Magazine'; te gast bij Hobelman-Halle, een bescheiden maar bijzonder innovatief familiebedrijf, dat de wereld van de graafmachines op zijn kop zette met hun 'Gradertronic'. Het is niet het enige technische hoogstandje van de firma, zoals je tijdens dit event zélf kunt ervaren.


Innovatiemakelaar

Harold Vulink

Regio Achterhoek

"Innoveren is niet voor niets een werkwoord. Vanuit mijn passie voor mens en techniek, draag ik als makelaar graag bij aan een creatieve samenwerking."