Achterhoek

De RCT Gelderland 'regio Achterhoek' is beter bekend als het ACT. Ontstaan 'voor en door ondernemers' uit de Maakindustrie/ ICT was het Achterhoeks Centrum voor Technologie 1 van de eerste regio's met een eigen makelaar (Martin Stor) en eigen bestuur (Foppe Atema, Wiebren Jouwsma en Henk Stoltenberg). Foppe Atema heeft per 20 nov. 2017 de voorzittershamer overgedragen aan Theo Lammers. Martin Stor heeft zijn makelaarschap overgedragen aan Harold Vulink. Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? Neem gerust contact op. Met een Achterhoekse groet, Harold Vulink 06-3098 4986

Recente berichten

Smartcafe opnames ICER ULFT 16 jan. 2018

Smartcafe opnames ICER ULFT 16 jan. 2018

ICER ULFTHarold Vulink17 januari 2018

Op 16 jan. jl. heeft de 3e serie Smartcafe opnames plaatsgevonden. In een ontspannen setting hebben verschillende bedrijven zich gepresenteerd en laten onderwerpen aan de vragen van onze vaste presentatrice en collega Marieke op de Weegh, New Engineers en natuurlijk het publiek.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

13 maart tot en met 21 maart InnovatieFestival 2018 Achterhoek
13 maart 2018 - 21 maart 2018

13 maart tot en met 21 maart InnovatieFestival 2018 Achterhoek

Doetinchem, Ulft eo. Achterhoek

In maart is het zover; het InnovatieFestival 2018 vindt plaats! Met een divers programma bied het innovatiefestival voor bedrijven, docenten en studenten een breed scala aan activiteiten, gericht op techniek en innovatie in de Achterhoek. De Achterhoek heeft een sterke positie in de maakindustrie, die ook in de toekomst gewaarborgd moet worden. Tijdens het InnovatieFestival 2018 worden bedrijven, onderwijsinstellingen en studenten met interesse voor de Smart Industry bij elkaar gebracht. Dit is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten, te ontdekken waar interesses liggen en welke vervolgstudie daar het best bij aansluit. Het contact met bedrijven kan voor studenten een interessante stage- of afstudeerplek opleveren. Tevens krijgen studenten een beter beeld van het carrièreperspectief in de Achterhoek.

Busreis Hannover Messe 25 april
25 april 2018 - 25 april 2018

Busreis Hannover Messe 25 april

RCT event

Enschede - Hannover Achterhoek Rivierenland Noord-Veluwe Liemers Arnhem Overig Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen

In samenwerking met VMO mogen wij een gelimiteerd aantal bezoekers aan laten haken op de door VMO georganiseerde busreis naar Hannover. Op woensdag 25 april aanstaande willen wij samen met u een bezoek aan de Hannover Messe brengen, met als doel naast het bezoeken van de beurs, de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te versterken.


Innovatiemakelaar

Harold Vulink

Regio Achterhoek

"Innoveren is niet voor niets een werkwoord. Vanuit mijn passie voor mens en techniek, draag ik als makelaar graag bij aan een creatieve samenwerking."