Vallei

De Vallei regio omvat de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, Ede, Wageningen en Rhenen. In de regio is sinds januari 2018 Sina Salim actief als innovatiemakelaar.

Recente berichten

Technova College: hub voor ondernemers en onderwijs

Technova College: hub voor ondernemers en onderwijs

EdeSina Salim26 april 2018

Voor bedrijven lijkt het onderwijs soms onbereikbaar, terwijl opleidingen en bedrijfsleven elkaar juist hard nodig hebben. Zeker in de techniek: de aanwas in technische mbo-opleidingen binnen de Foodvalley is te laag terwijl de behoefte aan technici snel toeneemt. ROC A12 in Ede creëert daarom een nieuw schoolgebouw voor de circa 1600 studenten van alle technische opleidingen samen: bouwkunde, motorvoertuigentechniek, mechatronica, media en ICT. Hier wordt niet alleen les gegeven aan de studenten, het wordt ook een ontmoetingsplek voor bedrijven en onderwijs. In de speciale ‘innovatieve ruimte’ kunnen de nieuwste technieken worden gedemonstreerd.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.

Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food
15 juni 2018

Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food

Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 D42, 6711 JC Ede Vallei

Samen met Oost NL en VNO-NCW Midden organiseert RCT Gelderland het evenement: ‘Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food’. Op vrijdag 15 juni staat deze bijeenkomst in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van kennis en innovatie.


Innovatiemakelaar

Sina Salim

Regio Vallei

“Het MKB vormt het DNA van innovatie in Nederland. Ik wil mijn ervaring uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de overheid inzetten voor ondernemers uit de regio Vallei en Veluwe. In de wirwar van financieringsregelingen en samenwerkingsverbanden neem ik het MKB mee om hun innovatie ambities te realiseren. Ik help ze met vragen en knelpunten bij het testen van nieuwe processen/producten en opschaling, op weg van vinding naar markt.”