Arnhem

De stad Arnhem is van oudsher een 'energiestad'. Een groot aantal bedrijven en instellingen die zich met (duurzame) energie bezighouden zijn ontstaan in Arnhem. De laatste jaren zien we een grote concentratie innovatieve bedrijven op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Ruud Schuurmans makelt en schakelt in de brede maakindustrie in de regio Arnhem-Nijmegen.

Recente berichten

Maak kennis met innovatiemakelaar Ruud Schuurman

Maak kennis met innovatiemakelaar Ruud Schuurman

Arnhem/NijmegenRuud Schuurman26 april 2018

Techniek en ‘mooi ondernemerschap’ – door mensen die aan de slag gaan en business durven te ontwikkelen. Daar loopt Ruud Schuurman warm voor. Ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen hebben grote kans hem binnenkort te ontmoeten. Hij maakt zoveel mogelijk afspraken bij bedrijven en zoekt de ondernemers op events op. Met als doel: “Verbinding. Door veel contacten te leggen en te luisteren naar ondernemers kunnen we kansen creëren voor nieuwe samenwerking”, vertelt hij enthousiast.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Circulair Business Design Track - Workshop
25 mei 2018

Circulair Business Design Track - Workshop

RCT event

Nijmegen Arnhem Nijmegen

De circulaire economie biedt allerlei nieuwe kansen voor ondernemers. Hoe kun jij als ondernemer deze kansen optimaal benutten? Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie organiseert samen met CIRCO en Startup Mix Nijmegen een workshop traject speciaal voor MKB-bedrijven in de maakindustrie uit de regio Nijmegen. De Circulair Business Design Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Leerkring Cobots
30 mei 2018

Leerkring Cobots

Ubbink, Verhuellweg 9, 6984AA DOESBURG Rivierenland Noord-Veluwe Arnhem Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen Achterhoek Liemers

Na onze 'open bijeenkomst' over cobots in het Smart Business Centre in Ulft, is er nu gelegenheid om praktijkervaringen met cobots te delen met andere ervaringsdeskundigen. Omdat minimaal ervaring met, of eigendom van cobots vereist is, is het een 'besloten bijeenkomst'. Interesse? Neem contact op met Harold Vulink 06 30 98 49 86 of José van Gerven 06 55 82 44 18.


Innovatiemakelaar