Cleantech Regio (Stedendriehoek)

Tot de Cleantech Regio (voorheen Stedendriehoek) behoren de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Binnen de regio is een Strategische Board geformeerd, waarin Ondernemers, Overheden en Onderwijs samenwerken. De uitvoeringsorganisatie van de Board is CleanTech Regio Development (CTRD). Sinds 2016 werken de innovatiemakelaars Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos onder de vlag van RCT Gelderland samen met de business developers van CRTD.

Recente berichten

Nieuws uit de Stedendriehoek

Nieuws uit de Stedendriehoek

StedendriehoekJan-Willem Vos15 maart 2018

In de e-zine van deze maand een artikel ter nagedachtenis aan Dick Grolleman, bestuurder van Stedendriehoek Innoveert. Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat deze ondernemer pur sang is overleden. Ook nemen we afscheid van de e-zine in de huidige vorm. We hebben afgesproken om binnen RCT Gelderland één e-zine te maken. In de toekomstige nieuwsbrieven willen we u ook inspireren met verrassende berichten en vernieuwende projecten uit de andere regio's. 'Onze' rubriek (On)Opvallend zal daarin ook een vast onderdeel blijven. In deze editie zijn we daarvoor op bezoek geweest bij Thinkwise in Apeldoorn.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

SAVE THE DATE: Smart Café in Apeldoorn op 20 maart!
20 maart 2018 - 21 maart 2018

SAVE THE DATE: Smart Café in Apeldoorn op 20 maart!

RCT event

Area 55, Apeldoorn Cleantech Regio (Stedendriehoek)

20 maart organiseert RCT Gelderland een Smart Café in de Stedendriehoek. Dit vijfde Smart Café staat in het teken van connectivity. Slimme industrie betekent slimme inzet van ICT, waarbij machines onderling met elkaar verbonden zijn en intelligent worden aangestuurd. Tijdens dit café spreken we met ondernemers die machines of apparaten uitrusten met sensoren, met IT-specialisten en bedrijven die gebruikmaken van connected machines. De bedrijven die we op 20 maart interviewen zijn: Benno Oderkerk van Avantes, Herman Hallie van Datapross Nijbroek en Rene van Buren van Neenah Coldenhove. De opnames vinden plaats tussen 16 uur tot 18 uur gevolgd door een napraat- en netwerkborrel. Inloop vanaf 15.30 uur

Busreis Hannover Messe 25 april
25 april 2018 - 25 april 2018

Busreis Hannover Messe 25 april

RCT event

Enschede - Hannover Achterhoek Rivierenland Noord-Veluwe Liemers Arnhem Overig Cleantech Regio (Stedendriehoek) Vallei Nijmegen

In samenwerking met VMO mogen wij een gelimiteerd aantal bezoekers aan laten haken op de door VMO georganiseerde busreis naar Hannover. Op woensdag 25 april aanstaande willen wij samen met u een bezoek aan de Hannover Messe brengen, met als doel naast het bezoeken van de beurs, de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te versterken.


Innovatiemakelaars

Jan-Willem Vos

Regio's Rivierenland, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“We vergeten soms dat innoveren dicht bij jezelf begint: bereid zijn om anders te kijken.”

Marieke op de Weegh

Regio's Noord-Veluwe, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“Ik wil voor zoveel mogelijk bedrijven die willen vernieuwen of innoveren iets kunnen betekenen, zodat er nieuwe producten of diensten op de markt komen, bedrijven zich nieuwe werkwijzen eigen maken, ze een sparringspartner vinden en er mooie nieuwe samenwerkingen ontstaan.”