Cleantech Regio (Stedendriehoek)

Tot de Cleantech Regio (voorheen Stedendriehoek) behoren de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Binnen de regio is een Strategische Board geformeerd, waarin Ondernemers, Overheden en Onderwijs samenwerken. De uitvoeringsorganisatie van de Board is CleanTech Regio Development (CTRD). Sinds 2016 werken de innovatiemakelaars Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos onder de vlag van RCT Gelderland samen met de business developers van CRTD.

Recente berichten

Van schil naar diervoeding

Van schil naar diervoeding

Apeldoorn/HeerdeRCT Gelderland2 juli 2018

Voordat er van aardappelen friet wordt gemaakt, moeten de schillen eraf worden gestoomd. Daardoor ontstaat een brij, die als voedsel wordt geleverd aan de varkenshouderij. Inmiddels is uit een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, gebleken dat het mogelijk is om van die brij granulaat te maken. Hierdoor kunnen de aardappelstoomschillen ook verwerkt worden in diervoeding.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen

Bijeenkomst Energieneutraal Gebouwd
20 september 2018

Bijeenkomst Energieneutraal Gebouwd

De Broodfabriek, Lijmerij 23, Zutphen Cleantech Regio (Stedendriehoek)

Koplopers uit de bouw- en installatiebranche presenteren hun projecten en daarnaast is een aantal innovatieve producten te zien. We nodigen vertegenwoordigers van bouw- en installatiebedrijven, gemeenten en woningcoöperaties uit om op 20 september met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te inspireren, te leren van elkaar, met als doel een versnelling van de energietransitie in de CleanTechRegio te realiseren.


Innovatiemakelaars

Jan-Willem Vos

Regio's Rivierenland, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“We vergeten soms dat innoveren dicht bij jezelf begint: bereid zijn om anders te kijken.”

Marieke op de Weegh

Regio's Noord-Veluwe, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“Ik wil voor zoveel mogelijk bedrijven die willen vernieuwen of innoveren iets kunnen betekenen, zodat er nieuwe producten of diensten op de markt komen, bedrijven zich nieuwe werkwijzen eigen maken, ze een sparringspartner vinden en er mooie nieuwe samenwerkingen ontstaan.”