Rivierenland

De Regio Rivierenland is het gebied 'onder de Rijn' en ten westen van de A50. Deze regio kenmerkt zich door innovatieve maakindustrie, waarbij een deel sterke focus heeft op de Agro-Food sector. In deze regio zijn 2 innovatiemakelaars actief: Jochen Görtzen en Jan-Willem Vos.

Recente berichten

De Genius wordt genialer

De Genius wordt genialer

Boven-LeeuwenRCT Gelderland2 juli 2018

De Genius wordt geproduceerd door H&B Techniek uit Boven-Leeuwen en is bedoeld voor de fruitteelt. Het voertuig kan tussen de bomen rijden om te oogsten, hagelnetten aan te brengen of te snoeien. De Genius heeft een ‘taster’ aan een veer, die uitsteekt en als de taster een bom raakt, verandert de Genius van richting. Alhoewel de taster van metaal is en er bovendien een veer aan zit, slagen gebruikers er toch in om de taster eraf te rijden, of te verbuigen, waardoor de Genius niet meer automatisch kan sturen. Daarom is men verder gaan denken en loopt er nu een haalbaarheidsstudie, ondersteund door RCT Gelderland, waarbij gebruik wordt gemaakt van camera’s.


Succescases

Leren werken met Cobots

Leren werken met Cobots

Icer Ulft14 februari 2018

Samen met het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost Nederland) is het RCT in 2017 een cobotpool gestart. In deze pool krijgen maakbedrijven op een laagdrempelige manier de kans met een cobot een experiment te starten in hun bedrijf. Een cobot is een zogenaamde collaborative robot. Een robot die zonder kooi of verdergaande beschermingsmiddelen samenwerkt met de mens. Vanwege een groot succes faciliteren we het leren werken met cobots nu in verschillende werkvormen.


Evenementen


Innovatiemakelaars

Jochen Gortzen

Regio Rivierenland

“Anything with a smile and a coffee.”

Jan-Willem Vos

Regio's Rivierenland, Cleantech Regio (Stedendriehoek)

“We vergeten soms dat innoveren dicht bij jezelf begint: bereid zijn om anders te kijken.”